Reestructuracions

En moments de crisi econòmica, nombroses companyies poden patir falta de liquiditat, el que els obliga a reduir al màxim tot tipus de despeses, negociar moratòries, aplicar ERO’s així com obtenir finançament extern. La nostra missió com a advocats és evitar que els nostres clients es vegin en la necessitat de presentar concursos o liquidacions d'empreses que serien viables en condicions normals de mercat. Creiem que no hauria d’acudir-se a solucions concursals sinó a solucions que permetin la negociació entre les parts, basades en acords amb els creditors, amb la mínima intervenció judicial, que permetin trobar formes de recompondre el passiu i de reestructurar la companyia per fer-la viable en el futur.

Entre les mesures que s'han d'analitzar per dur-ho a terme podem destacar:

 • Reestructuracions empresarials: Hi ha diferents vies d'actuació per solucionar problemes d'índole econòmica que poden salvar l'empresa i que podem classificar en: solucions mercantils i solucions concursals.

Les primeres fan referència a: estratègies de defensa i de reforçament patrimonial, sense ànim de ser exhaustius podem citar:

 • Augment de capital
 • Préstecs participatius
 • Aportació de socis per a compensar pèrdues
 • Condonació de deutes amb empreses del grup o associades

Les segones es refereixen a:

 • Acord de refinançament (5 bis LC)
 • Acord extrajudicial de pagaments (5 bis LC)
 • Declaració de concurs de creditors amb una proposta anticipada de conveni
 • Declaració de concurs amb conveni o inclús la possible venda d'unitats productives en el marc de la liquidació concursal

 

 • Refinançaments de Deute: El nostre equip d'experts pot intervenir en la negociació d'acords, en la recerca de nou finançament amb bancs o entitats privades amb millors condicions, bescanvi de deute, amb homologació judicial o amb acord extrajudicial.

 

 • Adquisició o Venda d'Actius o unitats de negoci: Per a això realitzem due diligences legals en relació amb la compra o la venda d'actius o Empreses.

 

 • Recuperació i reclamació de deutes.

 

Des de FONT YILDIZ assessorem a empreses perquè puguin prendre les decisions òptimes dirigides a reestructurar el seu negoci tant a nivell financer com laboral, concursal i fiscal, no només per fer-lo viable, sinó més eficient en el futur.

Font & Yildiz - abogados en Barcelona
Avinguda Diagonal 601 Planta 6ª C 08028 Barcelona Tel. +34 93 494 89 80 Fax +34 93 494 89 81
info@fy-legal.com

Subscriu-te al newsletter

De conformitat amb el RGPD i la LOPDGDD, FONT & Yildiz SL tractarà les dades facilitades amb la finalitat d'enviar un butlletí informatiu entre els subscriptors. Podrà exercir, si ho desitja, els drets d'accés, rectificació, supressió, i altres reconeguts en la normativa esmentada. Per obtenir més informació sobre com estem tractant les seves dades, accedeixi a la nostra política de privacitat

Copyright © 2019-2021  Font & Yildiz  -
Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel SOC, i finançada al 100% pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVD-19

banners fons next generation
cross